Pavel Novotný
26. června 2017 • 04:58

Svět žasne nad Kvitovou: Jsi pro nás inspirací. Češku dojala i soupeřka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevěřila tomu. Ani ona, ani většina odborníků a fanoušků. Petra Kvitová to přesto dokázala. Dvojnásobná wimbledonská šampionka se po prosincovém vážném zranění vrátila na kurty v neskutečném stylu. Po testu na French Open, kde došla do 2. kola, ovládla travnatý turnaj v Birminghamu, když ve finále zdolala Australanku Bartyovou (4:6, 6:3, 6:2). A ohlasy na senzační tažení sedmadvacetileté Češky zaplavily řadu zahraničních médií i sociální sítě.



Když se před několika dny objevily sázky na největší favoritku Wimbledonu, řada fanoušků jen nechápavě kroutila hlavou. Že byla za největší aspirantku na titul  označena Karolína Plíšková, nikoho nepřekvapilo, hned za ní se však objevilo jméno vracející se Petry Kvitové. (VÍCE ZDE >>>)

"Určitě se necítím jako aspirantka na titul, bude tam řada výborných holek, které budou mít větší šance," hájila se česká šampionka.

Vítězné tažení turnajem v Birminghamu, kdy za sebou postupně zanechala krajanku Smitkovou, Britku Broadyovou, ve vynikající formě hrající Mladenovicovou, v semifinále kamarádku Šafářovou a v boji o titul Bartyovou, však mluví za vše.

SESTŘIH: Kvitová slaví! V Birminghamu ovládla finále a došlo i na slzy
Video se připravuje ...

"Ráda hraju finále na trávě a ráda bych jich měla víc. Nezlobila bych se, kdyby to tak bylo za pár týdnů (ve Wimbledonu), ale mám před sebou hodně práce," zůstávala po svém dvacátém triumfu kariéry v klidu Kvitová.

Své přemožitelce se poklonila i poražená finalistka Bartyová. "Jsi pro mě inspirací, takhle hraje opravdová šampionka. Milujeme tě, chyběla jsi nám a jsme rádi, že jsi zpátky na kurtech," dojala Kvitovou jednadvacetiletá tenistka.

Poklonu Petře Kvitové vysekl i webový portál sport360. "Kvitová ukázala velikou odvahu. Zaslouží si respekt!"

"Finále mezi Federerem a Zverevem v Halle je fajn. Ale souboj Kvitová - Bartyová, to je největší událost roku, která vás chytne za srdce," psal tenisový analytik a spolupracovník řady tenisových webů Jon Wertheim.

Nad neskutečným návratem žasl i dopisovatel NY Times Christopher Clarey. "Petra Kvitová napsala jeden z největších sportovních příběhů roku," poklonil se české tenistce redaktor.

Je to šest měsíců potom, co Kvitovou napadli nožem. A teprve její druhý odehraný turnaj. "Neuvěřitelné," píše dopisovatel NY Times Ben Rothenberg.

Superlativy na adresu pětinásobné fedcupové šampionky nešetřila ani britská média.

"Neuvěřitelný návrat Petry Kvitové na kurty. Česká tenistka na svém druhém turnaji po prosincovém napadení ovládla turnaj v Birminghamu".
bbc.com

"Nezapomenutelné vítězství Petry Kvitové! Pouhých šest měsíců po útoku, při kterém utrpěla vážná zranění ruky, se vítězně vrátila na kurty."
dailymail.co.uk

Po hrozivém útoku Kvitová ovládla turnaj v Birminghamu. Je to teprve druhý turnaj, která česká šampionka od té doby odehrála.
independent.co.uk

Nejslavnější tenisový turnaj roku Wimbledon začíná 3. července a je jasné, že pohádka Petry Kvitové může pokračovat. Mezi favoritky už tentokrát opravdu patří...

Lucie Šafářová utkání proti Petře Kvitové ve druhém setu vzdala
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud