Pavel Novotný
2. prosince 2016 • 21:10

Ultimátum pro Djokoviče? Vyhodíš trenéra, nebo končím, hrozí Becker

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhá polovina letošní sezony Novaku Djokovičovi zdaleka nevyšla podle jeho představ. Od French Open, kde získal svůj poslední chybějící grandslamový titul, ovládl na své poměry pouze Masters v Torontu, na US Open a Turnaji mistrů byl "jen" ve finále. Ve skvělé formě hrající Andy Murray ho navíc připravil o post světové jedničky. To se podle německého Bildu nelíbí jeho kouči Borisu Beckerovi, který po Srbovi žádá, aby propustil jednoho z trenérů - mentálního kouče Pepeho Imaze. 



"Nebudu si nic nalhávat. Cítím se vyhořelý. Ten tlak, který na mě poslední roky je, je obrovský. Potřebuju si odpočinout, hlavně po psychické stránce. Jsem vyčerpaný. Množství zápasů, které jsem musel za posledních patnáct až dvacet měsíců odehrát, je důvodem, proč se necítím dobře," svěřil se po vypadnutí v semifinále turnaje v Šanghaji Djokovič .

Na následujícím podniku v Paříži krizi potvrdil vypadnutím s Čiličem ve čtvrtfinále, zbytky sil našel alespoň na závěrečný Turnaj mistrů, kde podlehl až ve finále úřadující světové jedničce Andy Murraymu .

Novak Djokovič (vpravo) gratuluje Andymu Murraymu k triumfu na Turnaji mistrůFoto Reuters

"Musel jsem takovou zkušenost dříve či později udělat. Věděl jsem už dříve, že nemůžu na takhle vysoké úrovni hrát pořád po řadu let. Ale je dobře, že to přišlo. Mám další zkušenosti, které mi mohou pomoci připravit se na další měsíce," vysvětloval svůj výsledkový propad dvanáctinásobný grandslamový vítěz.

Do týmu tak přibral bývalého španělského tenistu Pepeho Imaze, který světové dvojce pomáhá s psychickou stránkou. Dvaačtyřicetiletý Španěl se v hledišti objevil během turnaje v Paříži v triku s nápisem ve španělštině "Láska a mír".

Pepe Imaz zatím Djokovičovi moc pomoci nedokázalFoto twitter.com

Djokovič se však o novém členovi svého realizačního týmu odmítl bavit. "Nevím, proč pořád okolo sebe slyším, že je to duševní guru. Celý život hrál tenis, to je důvod, proč je tady se mnou. Nebudu říkat podrobnosti naší spolupráce, nechci dát prostor pro spekulace. Imaz je prostě tady, je součástí mého týmu a já jsem za to rád," říkal Srb.

Právě Imaz však podle německých médií leží v krku Borisi Beckerovi. Šestinásobný grandslamový šampion měl podmínit další spolupráci s Djokovičem tím, aby Imaz z týmu okamžitě odešel. Vše se mělo udát v době, kdy srbský tenista telefonicky Beckerovi gratuloval k jeho 49. narozeninám. S odchodem Imaze z týmu podle listu souhlasí i druhý z koučů Marián Vajda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud