Pavel Novotný
8. listopadu 2016 • 10:30

Nečekaná šance. Berdych může hrát na Turnaji mistrů, Raonic je zraněný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtfinálová porážka na Masters v Paříži od Andy Murrayho měla znamenat definitivní uhašení jakékoliv šance na účast Tomáše Berdycha na Turnaji mistrů v Londýně. Zdravotní problémy kanadské hvězdy Milose Raonice však dávají české jedničce naději, že by si na posledním turnaji v roce mohla zahrát i posedmé v řadě. 



Ani letos Tomáš Berdych neprolomil grandslamové prokletí v podobě zisku vytouženého titulu, na okruhu vyhrál jediný turnaj a na jeden týden dokonce vypadl z elitní desítky, kde se držel více než šest let. Když v pátek podlehl po boji Andy Murraymu, zdálo se, že jeho naděje na Turnaj mistrů definitivně zmizela.

V žebříčku pro Londýn totiž figuruje až na desátém místě a nic mu tak nebyl platný ani fakt, že Rafael Nadal se dobrovolně účasti na podniku pro nejlepších osm tenistů vzdal a ukončil sezonu. Naději mu tak dala až smůla kanadského tenisty Milose Raonice, který bojuje se zraněním nohy.

Finalista letošního Wimbledonu si zranění způsobil během čtvrtfinálového duelu turnaje v Paříži proti Tsongovi a i když souboj s domácím miláčkem ještě vyhrál, do semifinále proti Murraymu už nenastoupil. Nepřímo tak korunoval skotského tenistu světovou jedničkou, který po vypadnutí Djokoviče potřeboval finálovou účast k tomu, aby poprvé v kariéře vystoupal na tenisový trůn.

Problémy pětadvacetiletému tenistovi působí natržený sval v pravém stehnu. Podle vyjádření lékařů potřebuje na rekonvalescenci deset dní klidu, klání v Londýně však začíná již v neděli. "Ten čas je velmi hraniční. Ale pokud bude šance, chci se o ní poprat," říká světová čtyřka.

Pokud by se pětadvacetiletý rodák z Podgorice nestihl dát dohromady, dalším na řadě by byl právě Tomáš Berdych. Ve skupině Ivana Lendla by se v takovém případě český tenista utkal s Novakem Djokovičem, Gäelem Monfilsem a Dominicem Thiemem.

Ve druhé skupině Johna McEnroa změří síly Andy Murray, Marin Čilič, Stan Wawrinka a Kei Nišikori.

ŽEBŘÍČEK PRO TURNAJ MISTRŮ
POŘADÍ JMÉNO NÁRODNOST
1. Andy Murray Velká Británie
2. Novak Djokovič Srbsko
3.

Stan Wawrinka

Švýcarsko

4. Milos Raonic Kanada
5. Kei Nišikori Japonsko
6. Gäel Monfils Francie
7. Marin Čilič Chorvatsko
8. Rafael Nadal Španělsko
9. Dominic Thiem Rakousko
10. Tomáš Berdych Česko

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud