14. května 2015 • 22:29

Skvělý JÁGR trefil POSTUP! Česko přestřílelo Finsko 5:3

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To bylo drama! Ale se šťastným koncem. Čeští hokejisté porazili ve čtvrtfinále MS Finsko 5:3. Byl to opět velký večer Jaromíra Jágra, který se trefil dvakrát a vstřelil vítězný gól čtyři a půl minuty před koncem. Další dva góly pak vstřelil Jan Kovář, v závěru skóroval do prázdné branky Vladimír Sobotka. Pak vyprodaná O2 Arena mohla explodovat nadšením. Růžičkův tým nyní čeká v sobotním semifinále od 15:15 favorizovaná Kanada.



Klíčový duel turnaje o postup do bojů o medaile byl na začátku velkou taktickou bitvou. Oba celky se soustředily na pozornou obranu a brankáři Pavelec a Rinne moc práce neměli. Pozornost českého gólmana vyzkoušel ve 3. minutě Kemppainen, ale nemířil přesně. Rinneho zkoušel překvapit Zaťovič.

Bezbrankový stav se změnil v 9. minutě, kdy se mezi betony finského gólmana trefil po Eratově přihrávce Jan Kovář. Češi teprve potřetí na turnaji vstřelili první branku zápasu. Při Aaltonově vyloučení měl blízko k druhému gólu aktivní Sobotka, Rinne však jeho střelu se štěstím vyrazil.

Pavelec si první vážnější zákrok připsal až ve 13. minutě, kdy od modré čáry střílel Lindell. Ještě v první třetině se ale Seveřanům podařilo vyrovnat. Kontiolovu střelu nešťastně zblokoval Čáslava přímo k Ruutuovi, jenž překonal Pavelce.

Broš o Jágrovi: Bůh je jen jeden. A my ho máme v týmu!
Video se připravuje ...

Ve 24. minutě se hostům podařilo utkání otočit. Lepistö vystřelil, český gólman vyrazil puk k Jokinenovi a finský kapitán pohotově dorazil.

Český tým ale inkasovaná branka nepoznamenala, dál byl střelecky aktivnější a podařilo se mu získat vedení zpět. S pokusem Novotného si ještě Rinne poradil, ale Jágr jej ve 34. minutě v přesilové hře již překonal. Pátým gólem na MS oslavil svůj 150. reprezentační start.

Na ledě se začalo více jiskřit a výsledkem byla další početní výhoda, tentokrát čtyři na tři, ve které se pohotovou dorážkou podruhé v zápase prosadil Kovář. Finové podruhé inkasovali v oslabení, v předešlých sedmi duelech turnaje přitom všechna svá vyloučení přestáli bez úhony.

Ve 43. minutě mohl český tým uklidnit Sobotka, svůj brejk ale neměl čas ideálně zakončit a vzápětí Finové vyrovnali. Na Jokinenovu přihrávku zpoza branky si najel Barkov a nezaváhal. Obě mužstva se poté opět snažila zejména neudělat chybu a čekala na šanci. V 56. minutě vzal osud duelu do svých rukou Jágr, který objel branku a překonal Rinneho počtvrté. Těsnou výhru výběr kouče Růžičky ubránil i při závěrečné power play Finů. Navíc Sobotka přidal pátý český gól.

ČR - Finsko 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 9. Jan Kovář (Erat, Klepiš), 34. Jágr (Voráček, Jan Kovář), 36. Jan Kovář (Jágr, Voráček), 55. Jágr, 60. Sobotka - 18. T. Ruutu (Kontiola, Lepistö), 24. J. Jokinen (Lepistö, Donskoi), 45. Barkov (J. Jokinen). Rozhodčí: Olenin, Gofman - Lazarev (všichni Rus.), McIntyre (USA). Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 17.383 (vyprodáno).

Maminka Jaromíra Jágra v hledišti O2 areny před začátkem čtvrtfinále proti Finsku
Maminka Jaromíra Jágra v hledišti O2 areny před začátkem čtvrtfinále proti Finsku

3. třetina

Konec zápasu!

59:38 ČESKO - FINSKO 5:3 - GÓL. Vladimír Sobotka dává pátý český gól do prázdné branky. Je rozhodnuto. Češi postupují!!!

55:30 ČESKO - FINSKO 4:3 - GÓL. Jaromír Jágr střílí svůj druhý gól v utkání. V 02 Areně vypuklo obrovské nadšení.

Rulík o čtvrtém gólu Čechů: Skvělá akce, Jágr je rozdílový hráč!
Video se připravuje ...

44:26 ČESKO - FINSKO 3:3 - GÓL. Finové vstoupili do třetí třetiny lépe a Aleksander Barkov vyrovnává.

Broš o třetím gólu Finů: Zase jsme inkasovali z ničeho!
Video se připravuje ...

Začala třetí třetina.

Přestávka

Radim Rulík: "Finové nejsou připraveni na Kováře, Zaťoviče i Simona. Čekají nebezpečí od Jágra a Voráčka."

Michal Broš o tom, co by mělo zaznít v české kabině: "Nenecháme je nadechnout a vyprovokovat se, dáme si pozor na fauly. Pak máme šanci dotáhnout zápas k dobrému konci."

Radim Rulík o verdiktech sudího proti Finům: "Musí být připraveni, že na ně rozhodčí bude přísnější. A nesmí se rozčilovat. Berou to jako křivdu, rozčilují se. Pokud takhle budou pokračovat, tak ten zápas prohrají."

2. třetina

Konec druhé třetiny.

35:38 ČESKO - FINSKO 3:2 - GÓL. Další využitá přesilovka a druhý gól Jana Kováře v zápase. Přihrál mu na něj Jaromír Jágr.

Rulík o třetím gólu Čechů: Pomáhá nám, jak jsou Finové podráždění!
Video se připravuje ...

 

 

33:51 ČESKO - FINSKO 2:2 - GÓL. Češi jsou zpátky ve hře. A postaral se o to při přesilovce po spolupráci s Jakubem Voráčkem Jaromír Jágr.

Broš o druhém gólu Čechů: Jágr to krásně zvedl do víka
Video se připravuje ...

23:45 ČESKO - FINSKO 1:2 - GÓL. Jussi Jokinen otáčí skóre. Znovu šťastný gól v Pavelcově brance.

Rulík o druhém gólu Finů: Rozhodli špatně rozebraní hráči před brankou
Video se připravuje ...

Začala druhá třetina.

Přestávka

Radim Rulík: "Vrátil se Jágr i Klepiš. Je strašně důležité, že jsme mohli nastoupit v plné síle."

Michal Broš o Tomáši Hertlovi: "Musím souhlasit s experty, že je nevýrazný. Čekal jsem, že ho bude plný led, ale je fakt, že se nepotkal s nejlepší formou. On to asi ví. Je to jedno z nepříjemných překvapení."

Radim Rulík: "Nepřekvapilo, že Finové nebyli na začátku aktivní. Náš gól byl zasloužený. Ale v posledních šesti minutách soupeř zjistil, že to není cesta k dobrému výsledku a vynutil si naše chyby."

Michal Broš: "Skvělý začátek od našeho týmu potvrzený týmem. Finové srovnali třetinu polonáhodným gólem. Ale na jejich labilitu bych nespoléhal."

1. třetina

Konec 1. třetiny

17:19 ČESKO - FINSKO 1:1 - GÓL. Češi sice byli aktivnější, ale o finskou gólovu odpověď se postaral Tuomu Ruutu.

Michal Broš o vyrovnání Finů: Po super začátku je to škoda
Video se připravuje ...

8:55 ČESKO - FINSKO 1:0 - GÓL. Českým hokejistům se povedlo vstřelit první gól, což jim v předchozích utkáních moc nevycházelo. Postaral se o něj Jan Kovář.

Rulík o prvním gólu Čechů: Strašně důležité, že jdeme do vedení!
Video se připravuje ...

Zápas začal.

Maminka Jaromíra Jágra v hledišti O2 areny před začátkem čtvrtfinále proti Finsku
Maminka Jaromíra Jágra v hledišti O2 areny před začátkem čtvrtfinále proti Finsku

Před zápasem

Michal Broš: "Z našich zápasů mám dojem, že domácí prostředí pomáhá. Letos jsme si poradili se všemi outsidery. Věřím, že to pomůže i dnes."

Radim Rulík k obranné hře českého  týmu a finskému brankáři: "Obrana neznamená jen hra obránců. Jde o celou pětku. Musejí pomáhat i útočníci. Uvidíme, s čím Finové přijdou. I jejich brankář má slabiny, i když je hodně chválený. Zkusit na něj překvapivé střely - nenachystané i zdánlivě z nemožných úhlů. To by mohlo zabrat."

Michal Broš: "Trenér finské reprezentace mě trénoval tři roky v Oulu. Dokáže to srovnat, dá tomu řád."

19.40 Tribuny už se plní, hokejisté mají po rozbruslení...

19.05 Ještě hodinku a něco, fanoušci už pomalu plní O2 arenu, která bude našlapaná až po střechu!

18.15 Krátce před šestou hodinou čeští reprezentanté opustili hokej a vydali se vstříc čtvrtfinálové bitvě!

Maminka Jaromíra Jágra v hledišti O2 areny před začátkem čtvrtfinále proti Finsku
Maminka Jaromíra Jágra v hledišti O2 areny před začátkem čtvrtfinále proti Finsku

18.10 A je to tady, Česko má zpátky svůj návštěvnický rekord v historii šampionátů!

17.40 V české šatně je všechno připravené na duel, který rozhodne o osudu celé sezony.

17.15 V prvním čtvrtfinále MS otočili Američané vývoj zápasu se Švýcarskem a po výhře 3:1 můžou vyhlížet soupeře pro semifinále. Tím bude vítěz zápasu Rusko - Švédsko.

17.10 Zhruba stovka fanoušků čeká na hokejovou reprezentaci u hotelu v Hostivaři, aby je vyprovodili na klíčový boj s Finskem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud