13. srpna 2013 • 16:30

Luiz nejdražším obráncem světa? Zapomeňte, vzkazuje Mourinho

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stopera moc potřebují. Jenže choutky Barcelony míří pravděpodobně příliš vysoko. Na prvním místě seznamu figuruje brazilský hračička David Luiz. Do poštovní přihrádky vedení Chelsea už dorazila druhá nabídka, klub ale zatím tvrdošíjně odmítá tvořivého obránce pustit.



Barcelona nejprve nabídla 25 milionů euro, tedy čásku, za kterou Luiz do Chelsea přišel v zimě 2011 z Benfiky Lisabon. O gólového stopera ale má španělský mistr takový zájem, že po prvním odmítnutí částku zdvojnásobil na 50 milionů eur (zhruba 1,3 miliardy korun).

Pokud by na Stamford Bridge tuhle sumu akceptovali, Luis by se stal nejdražším obráncem světa. Prvenství zatím drží Thiago Silva, za kterého PSG minulé léto vysázelo AC Milán 42 milionů eur. Mimochodem, o Silvu se Barcelona také zajímala, PSG ale jakékoliv pokusy o transfer rychle utlo.

David Luiz slaví se svým synem úspěch na Poháru FIFA.Foto EPA

"Pokud chtějí stopera, má rada je, aby hledali druhé jméno, které mají na seznamu pod ním. S Luizem totiž Barcelona ztrácí čas," pravil rázně José Mourinho. Přitom po jeho příchodu do Chelsea se mluvilo o tom, že pozice brazilského reprezentanta nebude tak pevná a může dojít k jeho prodeji.

Barcelona stopera nutně potřebuje, proto nabízí tak vysokou částku. Kouč Martino má z klasických středních obránců k dispozici Puyola, Piquého a mladíky Bartru s Bagnackem, což vzhledem k vrtkavému zdraví Puyola a nezkušenosti dalších dvou beků zdaleka nestačí.

Vysněná posila z Chelsea by do stylu katalánských hračičků velmi snadno zapadla. Luiz platí za konstruktivního, technicky zdatného stopera s výtečnou střelou, který navíc umí hrát i na pozici štítového záložníka.

Barcelona má připravená ještě další jména. Mluví se o levonohém Belgičanovi Vertonghenovi z Tottenhamu, vedení klubu též naťukávalo Daniela Aggera z Liverpoolu. Ten ale podle všeho nabídku ze Španělska neakceptoval. Další variantou je talentovaný Mamadou Sakho z PSG. 

Obránce David Luiz se pokouší obrat o balon útočníka Fernanda Torrese. V tomto případě neúspěšně.
Obránce David Luiz se pokouší obrat o balon útočníka Fernanda Torrese. V tomto případě neúspěšně.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud