19. června 2013 • 15:12

Další zájemce o Vydru. Útočníka chce do Sunderlandu Di Canio

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Okolo Matěje Vydry začíná být pořádně rušno. Zájem o útočníka Udinese, který strávil minulou sezonu na hostování ve Watfordu, projevil další anglický klub. Českého reprezentanta chce na hostování Sunderland vedený problematickým trenérem Paolem Di Caniem.



Udinese si útočníka cení na víc než osm milionů liber (okolo 240 milionů korun). Tuhle čásku už údajně nabídl nejmenovaný klub Premier League, ale u Udinese nepochodil. Situaci kolem Vydry sonduje řada dalších týmů, naposledy se přihlásil Sunderland.

"Je to pravda, Sunderland má zájem. Vydru chce na hostování, v tuhle chvíli za něj nemíní utrácet peníze," cituje britský deník Sun hráčova agenta Ondreje Chovance.

V souvislosti s Vydrou se psalo také o Crystal Palace, Fulhamu, West Hamu, West Bromwich, Arsenalu nebo Chelsea. "Konečné rozhodnutí uděláme s majitelem Udinese Giampaolo Pozzem. Ve hře je víc týmů," upřesňuje Chovanec.

Vydra má za sebou extrémně povedenou sezonu. V Championship, druhé nejvyšší anglické soutěži, nastřílel za Watford 22 gólů a byl jmenován na cenu pro Hráče roku. Prosadil se i do reprezentace, kde vstřelil dvě branky Arménii.

Pro Sunderland hrají Italové

Souboj o českého ostrostřelce by mohl vyhrát právě Sunderland. V mužstvu působí nový sportovní ředitel Roberto De Fanti a šéf skautů Valentino Angeloni. Oba v minulosti pracovali v Udinese, tedy týmu, kterému Vydra patří. Mužstvo zároveň trénuje italský kouč Paolo Di Canio.

Matěj Vydra si v dresu Watfordu anglickou nejvyšší soutěž v příští sezoně nezahraje.Foto profimedia.cz

"Pracovat s Paolem Di Caniem by byla dobrá volba. Podle mě bude jednou v Anglii trénovat přední tým Premier League," myslí si Chovanec, který kouče osobně zná. "Pamatuji si ho jako hráče z dob, kdy jsem zastupoval Tomáše Řepku. Oba tehdy hráli ve West Hamu," vzpomíná.

"V Sunderlandu buduje nový tým. Chce do něj hráče, kteří dokáží tvrdě pracovat, jsou rychlí a budou schopní konkurovat celkům v Premier League. Takže Sunderland je zajímavý klub," dodává Chovanec.

Di Cania přitom provází šatná pověst. V minulosti se přihlásil k fašismu tím, že před fanoušky Lazia Řím zuřivě vztyčil pravici. Před osmi lety byl dokonce za známé gesto pokutován a suspendován na jeden zápas.

"Nejsem rasista. A nepodporuji ani fašistickou ideologii," brání se Di Canio v prohlášení, které vydal po svém nástupu v Sunderlandu. "Respektuji každého. Jsem mužem fotbalu, který je spolu s rodinou to jediné, o co se zajímám."

Matěj Vydra si v dresu Watfordu anglickou nejvyšší soutěž v příští sezoně nezahraje.
Matěj Vydra si v dresu Watfordu anglickou nejvyšší soutěž v příští sezoně nezahraje.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud