26. června 2013 • 17:05

Matějovský spíš zůstane. Sparta řeší odchod Kweukeho a Pamiče

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři posily představili, další jména přivést neplánují. Sparťanský trenér Vítězslav Lavička má před odjezdem na herní soustředění do Rakouska prakticky kompletní kádr. Na Letné už neplánují ani výrazné oslabování. Stále visí otazník nad odchodem Václava Kadlece do Německa, naopak Marek Matějovský pravděpodobně ve Spartě zůstane. Byť jeho pozici výrazně oslabil příchod Kamila Vacka. Momentálně klub jedná pouze o uvolnění Manuela Pamiče a Leonarda Kweukeho.



Přivedli jste Vacka, co uděláte s Matějovským? Tahle otázka dává logiku. Na Spartě ale popírají, že by návrat středního záložníka znamenal konec kritizovaného kapitána.

"Příchod Vacka vůbec nijak s Matějovským nesouvisí, nemá to žádnou spojitost. Ano, na tři místa ve středu zálohy nyní máme více hráčů, ale nastupovat budou ti nejlepší," uvedl představenstva Sparty Jakub Otava.

Matějovský na Letnou přišel v roce 2010, Sparta pod jeho vedením nezískala žádnou trofej. Dostal se pod palbu kritiky, mluvilo se o jeho odchodu do Mladé Boleslavi. Což ale zřejmě aktuální není. „Marek má ve Spartě ještě rok smlouvu, do poslední sezony kontraktu nastoupí. Není na žádném transfer listu,“ potvrdil slova klubu hráčův agent Viktor Kolář.

„Bavili jsme se o variantě, jestli Marek spojí dlouhodobě budoucnost se Spartou. To by znamenalo to, že by ještě v minulé sezoně prodloužil o rok až dva smlouvu. Situace ale zůstala tak, jak je. Přemýšleli jsme, že by Marek mohl mít větší šanci najít kvalitní uplatnění v zahraničí teď v létě vzhledem k jeho věku,“ doplnil Kolář.

Marek Matějovský zahájil přípravu ve Spartě, byť se nahlas mluví o jeho odchodu.
Marek Matějovský zahájil přípravu ve Spartě, byť se nahlas mluví o jeho odchodu.

Sparta ve středu představila trojici posil Pauschek, Vacek, Costa, další příchody neplánuje. „Nechci nic vylučovat, ale základní cíle, které jsme si před odjezdem na soustředění do Rakouska vytyčili, máme splněné. Trenér Lavička má tým kompletní, jak jsme si přáli,“ uvedl Otava. „Co se bude dít dál, nemůžu v tuhle chvíli vědět. V řadě zemí se přestupová okna ještě nerozjela, ale momentálně s dalšími hráči nejednáme.“

Svolení k odchodu mají Leonard Kweuke a Manuel Pamič. O levonohého obránce má zájem Chievo, odkud se na hostování vrátil Kamil Vacek. V souvislosti s Kweukem se mluvilo o zájmu celků z Turecka, jenže transfer komplikuje útočníkův disciplinární trest (za faul na Dosoudila v poháru České pošty proti Mladé Boleslavi obdržel 12 zápasů stopku, zbývá mu osm zápasů).

„Dá se zažádat o prominutí zbytku trestu. Česká liga startuje brzy, jsou do toho brána všechna soutěžní utkání. Je otázkou umění sparťanského vedení nebo manažera najít klub, popsat jim situaci a najít zemi, kde třeba začínají později a ztotožní se s tím, že jim Leo bude dva až tři zápasy chybět,“ nastínil plán agent Kolář.

Oproti minulé sezoně už v týmu není stoper Jiří Jarošík, který si po skončení smlouvy hledá nové angažmá. Trenéři Sparty během čtvrtka rozhodnou, kteří hráči na tréninkový kemp do Rakouska vyrazí.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud