8. ledna 2014 • 16:15

Baník zkouší dalšího Estonce. Ostřílený záložník válel vedle Henryho!

Autor: riš, iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fotbalový Baník se na jarní boje o záchranu snaží co nejvíc posílit. Ostravský celek testuje dalšího hráče z Pobaltí. Je jím estonský reprezentační záložník Joel Lindpere, jenž loni v listopadu ukončil své angažmá v zámořském týmu Chicago Fire. Předtím působil v New York Red Bulls, kde nastupoval po boku slavného Francouze Thierry Henryho.



„Získali jsme ho na zkoušku prostřednictvím skauta, s nímž jsme začali spolupracovat. Předběžně jsme domluveni na podmínkách, za kterých by u nás mohl působit, teď bude záležet, v jaké fyzické i herní kondici se hráč nachází,“ řekl Petr Šafarčík, šéf Baníku.

32letý Lindpere platí za velmi ostříleného hráče. Odehrál přes 100 zápasů v americké MLS, dvě sezony hrál v New York Red Bulls, kde působí i slavný Thierry Henry. V 97 duelech zvládl nastřílet 15 branek.

Thierry Henry spolu s Estoncem Lindperem po jednom z vítězných duelů New York Red Bulls Thierry Henry spolu s Estoncem Lindperem po jednom z vítězných duelů New York Red BullsFoto Profimedia.cz

Estonský záložník už má za sebou první tréninky, zahrál si i v modelovém utkání "bílí" proti "modrým".

"Fotbalista to je, to je vidět na jeho technice. Zdá se mi ještě trochu fyzicky nepřipravený, po svátcích do toho naskočil rovnýma nohama a ta kondice tam ještě trochu chybí," hodnotil nový kouč Baníku František Komňacký.

"Po úterním dvoufázovém tréninku byl v tom středečním utkání trochu zatavený. Ale na kategorické soudy je čas, své možnosti rozhodně naznačil," dodal.

Videa s různými parádičkami, které pod jménem Lindpere najdete na youtube, Komňackého nechávají chladným. "Žádná videa jsem neviděl, ale to nehraje podtatnou roli.  Ani to. že hrál v jednom týmu s Henrym. Přece jen to bylo v Americe, kam se chodí hráči spíše dohrávat, něco jiného by bylo, kdyby spolu hrávali v Arsenalu," řekl zkušený kouč.

"Já ho budu hodnotit až podle toho, jak bude vypadat tady u nás. V našich podmínkách a na našich hřištích. Fotbalista to je, o tom není pochyb. Jestliže někdo odehrál přes devadesát zápasu za estonskou reprezentaci, musí něco umět. Musíme ho ale kondičně nabušit, aby to, co v něm je, ukázal."

VIDEO: podívejte se na nejlepší fotbalové momenty Estonce Lindpereho

Baník přes zimu posiluje opravdu důkladně. V klubu už testují estonského střelce Rimo Hunta, s týmem trénuje také lotyšská dvojice Igors Tarasovs, Vladislavse Kozlovs a Brazilec Azevedo.

Klub jedná též o příchodu Albánce Elvista Cika, jenž už několik sezon působil v druholigové Karviné. Přijít by mohl také krajní záložník Vojtěch Štěpán z Hradce Králové a Tomáš Jablonský z Jablonce.

Nový kouč Komňacký počítá také s dvojicí Greguš, Krmenčík, po dlouhém zranění s týmem trénuje též útočník Václav Svěrkoš.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud