Stanislav Hrabě
28. ledna 2013 • 22:53

Fenin má parťáka. Slavii posiluje slovenský střelec Škutka

Autor: Stanislav Hrabě, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský střelec Dávid Škutka z MFK Košice. To je po českém reprezentantovi Martinu Feninovi druhá vytoužená útočná posila Slavie Praha, která přichází v zimním přestupovém oknu do pražského klubu vylepšit fázi zakončení. Druhý nejlepší kanonýr slovenské ligy podepsal v Edenu smlouvu na tři a půl roku. Košický klub o tom v pondělí večer informoval na svém webu.



"Slavia zareagovala velmi rychle. Předložila nám nabídku, která se nejvíce přiblížila našim představám," uvedl manažer slovenského celku Marcel Podolák. "Po konzultaci s Dávidem, jak si představuje svou budoucnost a co preferuje, jsem se na poslední chvíli rozhodli přijmout nabídku Slavie," dodal.

Pražané o příchod kvalitního forvarda stáli delší dobu. „Věřím, že ještě jeden schopný útočník přijde,“ nevzdával se trenér slávistického týmu Petr Rada naděje, že mu vedení přivede během zimy ještě jednu posilu.

Před zimním soustředěním v Krkonoších měl prázdné ruce, pak týmu pomohl Martin Fenin vyhrát Tipsport ligu a na zahraniční soustředění do Turecka si už může přibalit dalšího snajpra – Dávida Škutku z MFK Košice.

Třináct gólů vstřelil Škutka za podzimní část slovenské nejvyšší soutěže Corgoň ligy. O muže s těmito schopnostmi se zvedl zájem, zvláště když mu v létě končila smlouva. Německý webový portál transfermarkt.de je ocenil na 300 tisíc eur (7,5 milionů korun).

Dávid Škutka
Narozen: 25. 5. 1988 (24 let)
Pozice: útočník
Výška/váha: 188 cm/73 kg
Klub: Slavia Praha
Dosavadní kariéra: MFK Snina (1996–2007), MFK Košice (2007–2013)

Polský Górnik Zabrze však za něj 450 tisíc eur (11,25 milionu korun), které požadoval slovenský zaměstnavatel, odmítl vyplatit. „Nakonec jsme se dohodli na rozumné ceně, kterou nebudeme zveřejňovat,“ prozradil Zbyněk Kusý, generální ředitel Slavie Praha.

O slovenského hráče, jehož idolem je italský hračička Alessando Del Piero a oblíbeným klubem Juventus Turín, stálo více klubů včetně českých. Před ulovením Davida Lafaty se o něj údajně zajímala i Sparta.

Pro Slavii má význam především v tom, že nepřichází fotbalista, jenž delší dobu nehrál jako Fenin, ale na podzim prokazoval obdivuhodnou formu. V kabině Slavie navíc najde i své krajany, takže by s jeho začleněním do kolektivu neměl být problém. „S Matúšem Čonkou jsou dokonce kamarádi, hráli spolu v Košicích,“ odtajnil Kusý.


Není tajemstvím, že Slavia lovila v slovenských vodách od počátku. Líbil se jí urostlý Filip Šebo, jednání pokračovala dosti slibně, nakonec slovenský reprezentant dal přednost životní touze usadit se v USA.

Velice schopně vypadaly i námluvy s argentinským střelcem Davidem Depetrisem z Trenčína. „Byli jsme už před podpisem,“ prozradil Kusý. Zpráva, že odchází do druholigového tureckého Caykur Rizepsor způsobila mírné překvapení.

Představy trenéra Rady o doplnění kádru o dva útočníky tak byly naplněny. „Ještě bychom chtěli jednoho záložníka,“ hodlá využít přestupní termín Kusý.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud